Søppelrydding på Svalbard

Det å besøke Arktis er en veldig god anledning til å ta tiden til å reflektere over vår livsstil og dens påvirkning til miljøet.

Book søppelrydding med oss

Det arktiske landskapet med tundra er veldig sensitivt, og det gjør det nettopp veldig viktig å ta vare på det. Menneskelig påvirkning av naturen er et stort tema, og vi ønsker å tilby øko-turer for ansvarlige turister som ønsker å redusere sitt fotavtrykk på Svalbard..

Hiorthamn kveldstur : (5t)

Torsdager 18.30 -23.30

Turen består av en kort RIB-transport til Hiorthamn, der vi starter strandryddingen. Guiden vil videre fortelle om de store forsøplingsproblemene vi har, og dere får mulighet til å diskutere hvordan deres fotavtrykk påvirker vårt miljø. Deretter vil det være en ryddeøkt langs stranden. Vi avslutter turen med en varm kopp kaffe eller te mens vi venter på båten som skal hente oss. Vi henter og bringer dere tilbake til hotellet etter endt tur.

Denne turen inkluderer; transport og kaffe/te.

Pris; NOK 2400 pr person

Minimum 4 gjester, max 8 gjester

Turen arrangeres torsdager. Med forbehold om at det er minst 4 påmeldte til tur.

Vi tilbyr to forskjellige ryddeturer; den ene går på kveldstid med RIB-båt til Hiorthamn (5 timer), den andre er en fottur opp til Longyearpasset (9 timer). Turen til Hiorthamn passer for de fleste, mens turen til Longyearpasset passer for deg med normal fysisk helse.

Longyearpasset dagstur : (9t)

Tirsdager 09.00-18.00

Denne turen går opp til Longyearbreen, en veldig fin tur med utsikt over Longyearbyen. Når dere ankommer Longyearpasset, vil det bli tid for lunch. Guiden vil fortelle om problemene med forsøplingen vi har på land, og dere kan diskutere om deres fotavtrykk her på Svalbard har noe å si på klimaet generelt. Vi beregner 2-2,5 timer på ryddeøkten oppe ved Longyearpasset før vi avrunder det hele med en god og varm kopp med kaffe eller te. Vi går tilbake til byen med søppelet og vil være ved hotellet senest 18.00.

Denne turen inkluderer: transport, lunch, varme drikker

Pris; NOK 2400 pr person

Minimum 2 gjester, max 6 gjester.

Denne turen arrangeres på tirsdager eller ved forespørsler.