Hvem er vi?

Backyard Svalbard ble etablert i 2019 av et lidenskapelig crew av skikjørere. Alle våre guider er sertifiserte guider som har erfaring fra Svalbard.

Erlend Kjørsvik


CEO og Guide

Utdanna Arktisk naturguide i Longyearbyen, og har i sertifisering fra Avalanche Safety Terrain 2 fra Canada, i tillegg til Ski&Skred fra Alta. For Erlend er ingen fjellside for bratt, men han elsker når han kan cruise i «Svalbardpudder» i 25-30°. Erlend har jobba på Svalbard i 4 år, og han vet mange skjulte skatter for frikjørere.

Arktisk naturguide

Språk: Norsk, Engelsk

Mail: erlend@backyardsvalbard.com

Erlend Kjørsvik

Loup Supéry


CTO og Guide

Loup er laget av ekte fransk kvalitet. Han er født og oppvokst i Pyrinéene, og kjenner til fjell og ferdsel i fjellet godt. Han er utdannet Arktisk Natur Guide og har jobbet på Svalbard i 3 år. Loup er guide både på vinter og på sommeren, og er du på tur med Loup vil han forteller deg mange gode historier om denne magiske plassen Svalbard. Det kan også hende du er heldig å møte hans lodne husky, Winch, på noen turer.

Arktisk naturguide

Språk: Norsk, Engelsk, Fransk, Spansk

mail: loup@backyardsvalbard.com

Philip Karch


Philip er hva vi kaller en moderne eventyrer på Svalbard. Han er utdannet Arktisk naturguide og han har utforsket hans «Backyard» i alle kriker og kroker i alle lys- og værforhold. Noen av hans ekspedisjoner er krysning av Spitsbergen fra nord til sør i 2018, og i 2021 padlet han rundt Spitsbergen i kajakk.  During his many expeditions, Han har mange sesonger i Arktis og i Antarktis. Denne vinteren ser han fram til å vise deg hans bakgård på ski.

Arktisk naturguide

Språk: Tysk, Engelsk, Norsk

Sigurd Vangberg Vaadal


Sigurd er en gledesspreder å være på tur med. Han er utdannet Arktisk naturguide i Longyearbyen og han følger sitt hjerte og jobber med det som han elsker; nemlig å jobbe utendørs. Han sier at «Livet er best med beina framover ned ei bratt renne!»

Arktisk naturguide

Språk: Norsk, Engelsk

Michel Afflerbach


Topptur- og ekspedisjonsguide

Michel kan defineres som hel ved. Han elsker å jobbe som guide, gjennom å formidle hans kjærlighet til naturen til gjestene. Han er utdannet Arktisk naturguide og forelsket seg i Svalbard og naturen her. Hans kunnskap om snøskred og ekspedisjoner gjør at han kan guide deg rundt skiturer på hele Svalbard. Michel er også en god fotograf, så han har et godt øye for hvor det er fint å ta en pause og fortelle historier.

Arktisk naturguide

Språk: Engelsk, Tysk, Norsk

Niall Finch


Toppturguide

Niall kommer fra Irland, og har med seg et positivt og entusastisk mindset til Svalbard. Han er utdannet Arktisk naturguide og han elsker å utforske vår fantastiske Backyard. Før han kom til Svalbard, gjorde han store erfaringer fra British Columbia i Canada og fra New Zealand hvor han bodde en stund.

Arktisk naturguide

Språk: Engelsk

Jonas Haass


Topptur- og ekspedisjonsguide

Jonas er sesong-guide som elsker å tilbringe sine vintre på Svalbard. Han er utdannet Arktisk naturguide, og har mye erfaring fra både Svalbard og Alpene. Ved siden av å være en ivrig skiguide, så er Jonas en god fotograf. Det kan godt hende du får noen gode bilder av han hvis du spør.

Arktisk naturguide

Splitboarder.

Språk: Engelsk, Tysk.

Christoffer Trandokken


Christoffer er en moderne eventyrer som sjonglerer medisinstudie og guiding på Svalbard. Han kom først til Svalbard for en solo-tur til fots, og oppdaget raskt at dette kom til å bli hans andre hjem. Han har en unik førstehjelpserfaring og det kan være kjekt å ha ute i felt.

Språk: Norsk, Engelsk, og nybegynner Spansk

Amélie Roche


Amelie har guidet omtrent alle turer som er mulig her på Svalbard. Hun er full av erfaring, og hun trives i guide-yrket. Hun har Svalbard Guide Opplæring og har bodd her i 6 år. Amelie er en riktig gledespreder! En tur med Amelie er både trygg, morsom og innholdsrik!

Svalbard Guide Opplæring

Språk: Engelsk, Fransk og litt norsk.

Elida Langstein


Første kvinnelige ekspedisjonsguide i vårt team. Hun er en skikkelig eventyrer med fortid fra Canada som fangstkvinne. Hun er utdannet Arktisk naturguide og har bodd på Svalbard i 5 år. Her har hun masse erfaring fra vintercamping og lange ekspedisjoner. Nå bor hun på fastlandet, og kombinerer studielivet med lange ekspedisjoner.

Arktisk Naturguide

Språk: Norsk, Engelsk

Alexander Veie Fiskum


Backoffice og rådgiving.

Alex er full av eventyrlyst, og gjorde i 2021 sin første Svalbard-krysning.

Styreleder

Språk: Norsk, Engelsk