Hvem er vi?

Backyard Svalbard ble etablert i 2019 av et lidenskapelig crew av skikjørere. Alle våre guider er sertifiserte guider som har erfaring fra Svalbard.

Erlend Kjørsvik


CEO og Guide

Utdanna Arktisk naturguide i Longyearbyen, og har i sertifisering fra Avalanche Safety Terrain 2 fra Canada, i tillegg til Ski&Skred fra Alta. For Erlend er ingen fjellside for bratt, men han elsker når han kan cruise i «Svalbardpudder» i 25-30°. Erlend har jobba på Svalbard i 5 år, og han vet mange skjulte skatter for frikjørere.

Arktisk naturguide
Språk: Norsk, Engelsk
Mail: erlend@backyardsvalbard.com

Erlend Kjørsvik

Sigurd Vangberg Vaadal


Topptur og ekspedisjonsguide

Sigurd er en gledesspreder å være på tur med. Han er utdannet Arktisk naturguide i Longyearbyen og han følger sitt hjerte og jobber med det som han elsker; nemlig å jobbe utendørs. Han sier at «Livet er best med beina framover ned ei bratt renne!»

Arktisk naturguide

Språk: Norsk, Engelsk

Niall Finch


Toppturguide

Niall kommer fra Irland, og har med seg et positivt og entusastisk mindset til Svalbard. Han er utdannet Arktisk naturguide og han elsker å utforske vår fantastiske Backyard. Før han kom til Svalbard, gjorde han store erfaringer fra British Columbia i Canada og fra New Zealand hvor han bodde en stund.

Arktisk naturguide

Språk: Engelsk

Jon Hørsdal Buckner


Ekspedisjonsguide

Med mange års erfaring fra Svalbard, kommer Jon Hørsdal Buckner inn som guide i ekspedisjonsteamet vårt. Jon har veldig gode referanser fra ekspedisjonslinja ved Svalbard Folkehøgskole og fra studiet Arctic Nature Guide i Longyearbyen. Jon er en blid og trygg nordmann, og du skal glede deg til å være med på tur med han!

Arktisk Naturguide

Språk: Norsk og Engelsk

Michel Afflerbach


Topptur- og ekspedisjonsguide

Michel kan defineres som hel ved. Han elsker å jobbe som guide, gjennom å formidle hans kjærlighet til naturen til gjestene. Han er utdannet Arktisk naturguide og forelsket seg i Svalbard og naturen her. Hans kunnskap om snøskred og ekspedisjoner gjør at han kan guide deg rundt skiturer på hele Svalbard. Michel er også en god fotograf, så han har et godt øye for hvor det er fint å ta en pause og fortelle historier.

Arktisk naturguide

Språk: Engelsk, Tysk, Norsk

Raphaël Deirmendjian


Raphaël er er veldig dyktig fjellguide og skiguide, og har mye erfaring fra Svalbard og de franske alpene. Hvis Raphaël ikke er ute å guider, er han å finne med isøks og klatresele langt inne i Longyearbreen.

SGO Svalbard-guide 2023

Språk: Fransk, Engelsk

Jonas Haass


Topptur- og ekspedisjonsguide

Jonas er sesong-guide som elsker å tilbringe sine vintre på Svalbard. Han er utdannet Arktisk naturguide, og har mye erfaring fra både Svalbard og Alpene. Ved siden av å være en ivrig skiguide, så er Jonas en god fotograf. Det kan godt hende du får noen gode bilder av han hvis du spør.

Arktisk naturguide

Splitboarder.

Språk: Engelsk, Tysk.

Elida Langstein


Første kvinnelige ekspedisjonsguide i vårt team. Hun er en skikkelig eventyrer med fortid fra Canada som fangstkvinne. Hun er utdannet Arktisk naturguide og har bodd på Svalbard i 5 år. Her har hun masse erfaring fra vintercamping og lange ekspedisjoner. Nå bor hun på fastlandet, og kombinerer studielivet med lange ekspedisjoner.

Arktisk Naturguide

Språk: Norsk, Engelsk

Alexander Veie Fiskum


Backoffice og rådgiving.

Alex er full av eventyrlyst, og gjorde i 2021 sin første Svalbard-krysning. I 2022 var han med på krysningen av Oscar II land.

Styreleder

Språk: Norsk, Engelsk