Oscar II land

6-dagers tur i Oscar II land

Book her

Oscar II er ei perle på Spitsbergen!

På denne turen får du oppleve det vakreste Svalbard har å by på, blant annet isbreer, spisse og bratte fjell, fjorder og Svalbards dyreliv. Du får også besøke verdens nordligste bosetting, ved 79 grader nord. Ny-Ålesund er for mange en spesiell og sjelden plass å komme til. De som bor der kommer dit med fly, andre må reise med båt. Eller sånn som vi gjør da – går en skikkelig ekspedisjon!

Tur til Ny-Ålesund

Vi reiser over Isfjorden med båt, og legger ut på 6 dagers ekspedisjon i Oscar II land. Vi starter i Borebukta og ender opp i Kongsfjorden og Ny-Ålesund.

Til denne turen trenger du å være i gjennomsnittlig god form. Du trenger ikke å ha vinterovernattet i telt før, men du bør ha litt skierfaring.

Vi beveger oss på isbre over hele turen. Faktisk er 60% av Svalbard dekket av isbreer. Det betyr at guiden må ha sikkerheten i fokus og vi velger derfor å ha en tett oppfølging med våre gjester. Guide-gjest-ratio er 1:8.

Antall plasser tilgjengelig er 8.  

Turer tilgjengelig i 2024:

21.-26.mai

Pris NOK 24 000

Isbjørnsikkerhet

Alle må veksle på å være isbjørnvakt om natta. Dette er for mange den fineste tida av hele ekspedisjonen, nettopp fordi de får være alene oppe under midnattssola, hvor mange tenker tanker de aldri har tenkt før. Kanskje får du reflektert over livet?

Praktisk info

Du får låne telt av Backyard Svalbard. Sovepose og liggeunderlag har vi til utleie, hvis du har behov for det.

I leir lærer vi å overleve i den arktiske naturen. Vi setter opp telt, koker vann til mat, drikke og rengjøring, og vi lager utedo. Guiden vil sikkert vise deg smarte triks for å overleve i vinter-arktis.

Pakkeliste

Til denne turen trenger du følgende:

Superundertøy i ull x2
Ullsokker x2
Votter og hansker
Personlig buff/ansiktsmaske
Toalettsaker
Solbriller, solkrem
Ytterjakke + bukse. Skall/softshell
Ullgenser
Lett dunjakke
Sovepose comfort -15
Vanntett bag for å ha i pulken (type duffelbag)
Vanntette poser for å ha mindre ting i
Ski, skisko, feller, staver.
Klatresele (hvis du har)
Bok/ kryssord /lydbok/musikk for alenetid.

Dag for dag program

Vi pakker pulkene 14.mai hos oss i vårt lager.

Dag 1. Vi starter dagen med en god frokost på hotellet. Med en kriblende følelse i kroppen gjør vi oss klar for tur. Vi tar båten over fjorden og tar lunch ved iskanten før vi begynner vår 6-dagers ekspedisjon. Si farvel til telefondekning! Det blir en halv dag på ski før vi finner camp oppe på Borebreen.

Dag 2. Etter en god natts søvn står vi opp og lager oss frokost og kaffe. Vi har allerede startet å lage rutiner for vannkoking og hvordan vi setter og tar ned camp. På dag 2 er målet å komme oss til Geitepasset før vi slår camp.

Dag 3. I dag skal vi passere et krevende parti med sprekker ned Vintervegen. Det er nedoverbakke og vi skal lære oss å kjøre nedover med pulken foran oss. Ved Vintervegens ende møter vi St.Jonsfjorden, hvor vi tar lunch. Vi går opp Austre Osbornebreen og setter camp.

Dag 4. Vi skal i dag gå rimelig flatt og langt. Vi ser mange nunataq’er, fjell som er omringet av isbreer. Camp nr. 4 blir midt oppe på Sidevegen.

Dag 5. Det nærmer slutten på denne ekspedisjonen. Vi skal i dag gå nedover Sidevegen og Kongsvegen. Nå kan vi se fjorden Kongsfjorden, som er målet for ekspedisjonen. Camp nr. 5 blir på Kongsbreen.

Dag 6. Den siste biten inn til Ny-Ålesund er ganske drøy for en kropp som har gått 80 km på 5 dager. Men vel fremme i Kongsfjorden og Ny-Ålesund er det vel fortjent å bli påspandert en iskald brus eller øl. Vi kan besøke Kongsfjordbutikken med de sjeldne suvernirene du bare får kjøpt i Ny-Ålesund. Returen med båt tar over 4 timer, så her er det god tid for å slappe av og sove før vi tar en felles middag i Longyearbyen.

Les mer om Jons beste turtips