Packraft pilotprosjekt

I sommer har du sjansen til å bli med på vårt pilotprosjekt «Packraft i elveleier». Vi kommer til å lansere turer på 4 timer og på 12 timer. Dette er sommerens opplevelse på Svalbard!

Hvordan takler du det våte element?
Vi tester ut packrafter på Svalbard. Packraft er en oppblåsbar kajakk som er lett å bære og kan ta seg fram i de fleste typer vann. Det perfekte verktøy for ditt eventyr! Du får lånt packraft-bekledning, så du slipper å bli våt om du skulle plompe uti.

Med utgangspunkt i Longyearbyen kan du oppleve det eventyrlige landskapet på Svalbard, i små grupper tilpasset ditt ferdighetsnivå. Lokale sertifiserte guider tar deg med på denne unike opplevelsen.

Ulike turer:

4-timers tur i Adventdalen
Vi henter deg på hotellet og kjører til den gamle flyplassen, innerst i Adventdalen. Her tar vi på våtdrakt og flytevest og setter kursen ut fjorden. Selve padlingen er 9 km lang og du vil få god nærhet til svalbardnaturen. Kanskje er vi heldige å få med oss litt dyreliv? Ved endestasjon tar vi en felles evaluering (da dette er et pilotprosjekt), med bålfyring og en kaffekopp i strandkanten.

12-timers tur til Coles Bay
Denne turen er et stunt, lik som de andre packraft-turene. Dette er for deg som ønsker å gjøre noe som INGEN har gjort før deg. Vi går inn Endalen og planlegger å rafte nedover Coleselva, helt fra toppen av Fardalen. Fra Endalen til toppen av Fardalen er det 7,5 km, og dette må vi forsere til fots. Deretter starter en skikkelig kul rafteopplevelse ned Fardalen og ut til Colesdalen. Ved endestasjon i Colesdalen ligger en gammel russisk gruveby, hvor vi blir hentet av båt på kvelden. Denne turen inkluderer lunsj og middag i Coles Bay, hvor vi tar en evaluering før hjemreise med RIB. Det kreves normal fysisk form for å kunne gjennomføre denne turen. Du må også beregne å bære 20 kg på ryggen.

2-dagers tur til Coles Bay
Turen til Colesdalen blir også tilgjengelig som et 2-dagers opplegg, hvis du skulle ønske å overnatte i Svalbard.